2 X NYSKRIVET

2xNYSKRIVET

Den 13 mars 2012 öppnade Teater C sin storsatsning på närproducerad ny dramatik. En helkväll med två nya pjäser på Reginateaterns caféscen. Först gjorde poetry slam-stjärnan och dramatikern Alma Kirlic Teater C-debut med thrillermonologen Sluttande plan med EvaMaria Oria. Efter paus återvände Dag Thelander till den farliga vardagen med musikalen Klara Andersson (in concert), med musik av Per Wickström och med Andrea Geurtsen i huvudrollen.

SLUTTANDE PLAN av Alma Kirlic

Monica och Carl är kollegor. De går omkring och lever sina liv, tills de plötsligt en dag tänker samma tanke i samma stund i samma rum och allt börjar. Men vad är det som börjar? En kärlekshistoria? Allting tar slut lika abrupt som det börjat när Monica dör under mystiska omständigheter. Misstankarna faller automatiskt på Carl. Var det han? Om inte han, vem annars? Och kärleken? Hur ryms den i det här? Finns den ens?
Sluttande plan är en nyskriven pjäs om ett möte som ställer allt på sin spets och gör att två blir en.

På scen: EvaMaria Oria Text och regi: Alma Kirlic

KLARA ANDERSSON (IN CONCERT) av Dag Thelander och Per Wickström

En nyskriven musikal om Klara Anderssons kamp för att bland annat göra frukost, hitta nån bra eftermiddags-tv, skriva klart ett sms till killen hon är kär i och få iväg en arbetsansökan. Samma team och kanske samma ton som i höstens Tolv historier. Vardagen har aldrig varit farligare. Mer om Klaras forsatta liv här.

På scen: Andrea Geurtsen, Dag Thelander och Per Wickström Text: Dag Thelander Musik och piano: Per Wickström Scenbild och regi: Andrea Geurtsen