Teater C blir två

1 jan 2019 delar sig Teater C i två nya frigrupper: Uppsalas Fria Teater och Östfronten.

Efter tio år på Uppsalas scen och fyra på kulturhuset Köttinspektionen är vi, som tillsammans lett gruppen sedan 2010, båda sugna på en nystart. Med både sorg och nyfikenhet lägger vi vårt gamla namn i graven. I praktiken har vi under flera år delat verksamheten mellan oss i två relativt fristående grenar, och delningen blir ett sätt att göra offentligt vad som förr varit internt.

Konstnärlig ledare för Uppsalas Fria Teater blir Andrea Geurtsen. Andrea har de senaste åren gjort, regisserat och spelat i uppsättningar som Bevis av David Auburn och Hur jag tillbringar mina dagar och mina nätter efter en novell av Håkan Nesser.

Konstnärlig ledare för Östfronten blir Dag Thelander. Dag har (tillsammans med kompositör Per Wickström) skrivit och satt upp musikaler som Köttmarknaden och Alla jag velat döda.

Verksamheten 2018 genomförs som planerat. Nu spelar vi humorshowen Sju svåra år av Amanda Apetrea, Dag Thelander och Per Wickström (sista fst 18/3) och i höst har vi premiär för Ofelias skuggteater med Andrea Geurtsen och Mats Tielman Lindberg, Mika Oscarsson-Kindstrand och Marie Olskims Lusth (familjeföreställning, premiär nov 2018).

Från Teater C vill vi tacka alla medarbetare och all glad publik för dessa tio år.

Det blir aldrig mer sig likt. Det blir kanske bättre.

Andrea Geurtsen och Dag Thelander
Konstnärliga ledare (t o m 31/12 2018) Teater C

dagochandreaDavid Andrén, Mats Lindberg, Andrea Geurtsen, Dag Thelander och Per Wickström