Annonsera för sina teaterpjäser

Annonsera för sina teaterpjäser

Hur lockar man publiken att komma och se en pjäs som man har övat in under en lång tid? För att förbereda och få klart en pjäs tar många månader och kräver en stor insats från alla inblandade personer. Förutom att öva, öva och återigen öva handlar det om alla kostymer, rekvisita och mycket annat runt omkring.

En annons i lokaltidningen kan locka en del människor, men idag finns också sociala medier. Det kan vara bra för teatern att ha en egen sida på sociala medier där det under arbetets gång går och dela med sig av hur arbetet går. När det sedan börjar närma sig premiär kan man exempelvis lotta ut två biljetter bland de personer som delar ett inlägg. På så sätt får inlägget stor spridning och når många människor.

Sätta upp affischer på affärer och liknande kan också dra till sig människors intresse. Efter premiären kan man utvärdera vad som fungerat bra och vad som inte fungerade bra. Då vet man till nästa gång vilket sätt som det är värt att lägga ner mer tid och arbete på för att locka ännu större publik. Försök att använda kontakter och hela gruppens fantasi!