Anordna teater som en sommarlovsaktivitet

Anordna teater som en sommarlovsaktivitet

På sommaren när barnen är lediga från skolan, är det lätt hänt att de spenderar dagarna inomhus och att inte mycket blir gjort. Utbudet av sommarlovsaktiviteter för barn eller ungdomar är inte alltid det bästa och varför då inte ta tillfället i akt och bjuda in till en sommarteater. Det är en chans för barn och ungdomar att lära känna nya personer och få utlopp för sin kreativitet under sommarlovet. Det kan även vara väldigt motiverande att ha en rutin och aktivitet i vardagen att styra upp dagarna med. Men vad ska man då tänka på när man anordnar en sommarteater?

Prata med skolorna

Börja med att prata med omkringliggande skolor, som i sin tur kan informera eleverna om dina planer inför sommaren. Skapa också en anmälningslista så att du har koll på hur många som har anmält sig och då vad du behöver köpa in. Köp gasolgrill hos gardenstore som du kan använda för att bjuda på lunch, så som grillad korv. En grill är också perfekt att ha, när pjäsen som du sätter upp ska visas för föräldrarna.

Planera vilken pjäs du vill sätta upp

Målet med denna sommarlovsaktivitet är att ha någonting att visa upp i slutet av sommaren. Därför är det viktigt att du funderar på vilken pjäs som passar bäst för de barn som har anmält sig och även att du väljer en pjäs som inriktar sig till just barn. Till detta måste passande kläder och rekvisita även inhandlas. Med en bra planering kommer barnen komma tillbaka år efter år och är en rolig aktivitet som de kommer att uppskatta.