Bästa teatrarna i Sverige

Utspritt över hela landet hittar vi flera utmärkande och stora teatrar, framförallt i Stockholm och Göteborg finns det ett gott utbud, men även för dig som är boende i åre eller den mer norra delen av Sverige har också några mindre teatrar som sätter upp pjäser regelbundet. Däribland i Östersund och Umeå.

Med mängder av pjäser, operor och musikaler kan det vara ganska svårt att endast fundera ut en som du vill gå på. Men att addera mer kultur i livet har sina fördelar, så varför inte boka in några stycken under året och också ta tillfället i akt och upptäck fler mysiga städer i Sverige under dina kulturbesök. Vi listar två av Sveriges största teatrar som du bör kika in om du är sugen på att få in lite mer kultur i livet.

Dramaten - Stockholm

I Stockholm hittar du Dramaten som många svenska skådespelare och musikalartister har arbetat på. Här hittar du ett varierat utbud av uppsättningar, poesikvällar och även större teateruppsättningar av kända manusförfattare.

Om du ändå befinner dig i Stockholm, kan du också ta dig en titt på vad som går på Stadsteatern och Göta Lejon.

Lisebergsteatern - Göteborg

Även Göteborg har ett stort utbud av teatrar som du kan kika in. Framförallt Lisebergsteatern är särskilt uppskattad och här framförs också en hel del barnteatrar, vilket passar dig med mindre barn i familjen.

Men utbudet av kultur är stort i Sverige och om du inte vill gå på en musikal, varför inte en spelning med ditt favoritband eller en opera som inspirerar. Boka din upplevelse idag!