Dramaövningar för teaterapor

Dramaövningar för teaterapor

Dramaövningar är jättebra när man vill öva på sina teaterfärdigheter och utveckla en bättre och bättre scennärvaro över tid. I den här artikeln går vi igenom några spännande övningar som ni kan använda där hemma på skoj eller för att bli en bättre skådespelare. Den första övningen heter “Början på slutet” och går ut på att man för ihop två scener, övar på att rättfärdiga det som hänt och handlingen ska spelas upp olinjärt. För att göra den här övningen börjar man med en scen som utspelar sig direkt efter en plötslig händelse. Det kan till exempel vara precis efter att man har halkat till på golvet och slagit sig i huvudet eller att något har ramlat ur från fönstret.

 

Först avslutar man scenen och sedan spelar man det som hände innan den plötsliga händelsen uppstod hela vägen fram tills det sker. Den stora frågan är vad var det egentligen som skedde? Var det revaxör + öronvax som du råkade spola ner i toaletten? Övningar som detta hjälper dig att få en djupare uppskattning för dramaturgins komplexitet och med tiden kommer du och de andra skådespelarna utveckla den självsäkerhet och stabilitet som krävs för att ta det teatraliska uttrycket till nästa nivå.

En annan hjälpsam övning kallas för “Dra ut på handlingen” och går ut på att man lär sig att inte stressa över processen utan istället brodera ut. Det är viktigt att bemästra detta om man ska kunna göra en längre improviserad föreställning i jämförelse med övningar som sker snabbt och kan vara klara på några minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *