Miljövänlig rekvisita

Miljövänlig rekvisita

Att hela tiden köpa ny rekvisita som ändå bara kommer ligga och samla damm i något förråd eller på en vind efter att det har använts är en väldigt dålig vana för miljön. Vi måste värna om jordens resurser, och för att göra det måste vi ändra vårt konsumtionsbeteende. Detta alltså även när det kommer till inköp av rekvisita.

Byt med andra

Ett knep för att hitta ny rekvisita är att höra runt med andra teatrar och shower om vad de har tillgängligt. De kanske har just det där du behöver till din teater, och du har kanske någonting som de behöver. Att byta med varandra är en riktigt bra idé som gör att du får ny rekvisita utan att behöva ta av jordens resurser på nytt.

Second hand

Att handla second hand är inte bara bra för miljön – det är också väldigt roligt. Ofta har saker som säljs second hand en historia och den historian kan du kanske inspireras av eller till och med använda i din teater. Så istället för att köpa till exempel ett nytt lego ninjago billigt bara för att – kolla först om det finns i någon second hand-butik, loppis eller liknande som har samma eller liknande spel.

Använd det du har

Du kanske redan har den rekvisitan som du behöver, bara att du inte har använt den på rätt sätt. Om du redan har mycket rekvisita är chansen stor att du redan har just det som du efterfrågar. Testa att vända på stolen, sätta kläderna bak och fram, eller använda en hatt som en prydnad på väggen. Gå utanför boxen så ska du se att den rekvisita du redan har kan komma till användning för mycket.