Ordna teater med barn

Ordna teater med barn

Barn är fantastiska varelser som har stor fantasi och som de gärna delar med sig av. För teatern kan det vara ett sätt att fånga upp nya talanger genom att bjuda in skolklasser. Låt barnen förbereda en liten teater som de får spela upp på scenen, när de har klätt ut sig i kostymer och liknande.

Finns det möjlighet att lägga några dagar kan man tillsammans bygga upp en miljö med vackra tavlor och en miljö där de får spela teater fullt ut. Har teatersällskapet möjlighet kan de skriva en kortare berättelse som barnen får öva på innan i skolan och sedan får spela upp på teatern. Kanske också föräldrar kan få komma och se på vilket både många stora och små uppskattar.

Kom dock ihåg att inte alla barn känner att det är roligt och naturligt, pressa inte dessa för hårt. Det är viktigt att försöka känna av och hitta en bra nivå där alla får vara med på sina egna villkor. Blir man tvingad till saker som känns skrämmande kan det vara saker som sedan följer med hela livet. Låt dem istället få hjälpa till med kostymer eller andra roller som också behövs på en teater.