Vad gör man när det låser sig på scen?

Vad gör man när det låser sig på scen?

Vi har alla varit med om den där hemska känslan när det låser sig helt och man känner nervositeten sprida sig genom kroppen. Vissa svettas, andra kallsvettas. Vissa börjar snacka strunt okontrollerat och andra får inte fram ett ord! Vi är bara människor och det är okej att inte prestera på topp hela tiden. Ibland misslyckas man och ibland blir det fel. Helt ok. Men det finns lite tips man kan använda sig av för att få ett nytt perspektiv där man kan ha lite större förståelse för sig själv och sin psykologi.

Först och främst är det viktigt att acceptera att ingen är perfekt. Ge dig själv lite kärlek och medlidande och ta inte livet på så stort allvar hela tiden. Teater ska vara kul och full av passion och kärlek. Detta leder oss vidare till steg två, som är att ha kul. Lossa lite på förväntningarna och var inte pretentiös, utan tillåt dig själv att vara lite lekfull och nyfiken på vad som ska hända härnäst.as.

Steg tre är att skifta fokus från dig själv och ut till alla andra som är en del av pjäsen eller teatergruppen. Vilka är de? Vad kommer de att göra här näst? Hur känner de sig i denna stund? Det är när vi blir alldeles för självupptagna som det tenderar att låsa sig i både kropp och själ. Bry dig inte om huruvida de ser att du har nail hair eller spenat mellan tänderna. Fokusera på de andra människorna och även här kan du låta nyfikenheten leda dig utåt och framåt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *