Vart ska man åka om man älskar teater?

Vart ska man åka om man älskar teater?

Sverige har en väldigt gedigen kulturscen och oavsett om du älskar musikal, komedi eller helt enkelt vill gå på en ny teateruppsättning så kommer du garanterat kunna hitta en passande teater på svensk mark. Men ibland kan det faktiskt vara roligt att uppleva en teater i ett annat land och även kunna se lite större kulisser och scener. Men om man älskar teater, vart ska man åka?

West End i London

Till London kan du enkelt ta dig med flyg på under 2 timmar och här introduceras du snabbt till ett väldigt stort utbud av olika musikaler, operor och teateruppsättningar. Allra mest känt är nog dock London för West End, där trängs musikal scenerna med varandra och det finns en musikal för varje smak och tycke att boka biljetter till. Även klassiska uppsättningar som Phantom of the Opera, Wicked eller Lion King har sin alldeles egna teater som de spelas på år efter år. Så om du framförallt älskar musikaler så är det London som bör bli ditt nästa resmål.

Broadway i New York

På Broadway kan du se ett väldigt blandat utbud av pjäser, teatrar och även konserter. Oavsett vad du tycker om så kommer du att hitta någonting som passar dig och New York är ju en fantastisk stad att besöka oavsett om man åker dit för kulturen, maten eller shopping. Men det är framförallt några musikaler som sticker ut och detta är West side Story och Cats, men även Chicago och Funny Girl är två stycken musikaler som du bara måste se.